ФИКСНИ ПРИСТАПНИ МРЕЖИ

ИЦС Консалтинг Инженеринг нуди широка палета на решенија на НОКИА за пристапни мрежи со висок капацитет преку бакарен или оптички медиум, за да ја задоволи сè поголемата потреба на операторите и јавните институции за ултра брз пренос.

Ние ги овозможуваме најбрзите и најекономичните решенија со кои се задоволуваат барањата на корисниците и технологијата.

Оптички пристапни мрежи

Со помош на решенијата на НОКИА, ИЦС Консалтинг Инженеринг ви помага да изградите оптичка мрежа на иднината. Со нашите решенија, секогаш ќе бидете еден чекор пред потребите на корисниците за поголем проток, комбинирајќи ја нашата стручност во планирање на пристапни мрежи и оптичките решенија на НОКИА-GPON и NGPON со најголем капацитет на пазарот. Со големото искуство кое го имаме, ги намалуваме ризиците на Вашиот бизнис, воедно зголемувајќи ја искористеноста на Вашата мрежа.

Бакарни пристапни мрежи

Со користење на VDSL2 Vectoring и G.Fast решенија на НОКИА можете да добиете подобри перформанси од вашата постоечка бакарна мрежа. Водечки светски оператори ширум светот го користат VDSL2 Vectoring решението, кое обезбедува брзини до 100 Mbit/s на растојанија до 600 метри, користејќи ја постоечката бакарна инфраструктура. NOKIA G.fast дозволува мрежните оператори да ја донесат брзината на оптичките влакна до бакарните линии. Со докажани решенија за FTTx и експертиза за распоредување од Nokia и ICS, можете да го користите G.fast за побрзо ширење FTTH и проширување на ултра-широкопојасните услуги на секој претплатник.


СОФТВЕРСКИ ДЕФИНИРАНИ ПРИСТАПНИ МРЕЖИ

Со години на брз раст на бројот на претплатници, опсегот и сообраќајот, мрежите со фиксен пристап станаа разновидни, мулти-технолошки средини. Без разлика дали се бакар, оптиќки влакна или HFC, растечкиот број на мали, далечински и широко дистрибуирани пристапни јазли ја зголемија комплексноста на мрежата, комплексноста на услугите и трошоците.

Nokia софтверски дефинирани мрежи за пристап (SDAN) ја поедноставуваат мрежата на начини што ја обновуваат вашата способност за сразмерност, истовремено подобрувајќи ја агилноста и одржувајќи ги трошоците под контрола. Виртуелизацијата им овозможува на операторите да ја автоматизираат мрежата и да отклучуваат нови можности со интелигентен пристап до облак.

SDAN користи софтверско дефинирано вмрежување (SDN) и виртуелизација на функцијата на мрежата (NFV) за да ги забрза циклусите на иновации во мулти-вендорна средина, да искористат платформи за облак што чинат ефективно и ја поедноставуваат ИТ интеграцијата и да ја зголемат можноста за програмирање и автоматизирање на мрежата. Софтверски дефинирани мрежи за пристап ви даваат оптимизирана мрежа за пристап до следната генерација на пристапни мрежи.

ТРАНСПОРТНИ КОМУНИКАЦИСКИ МРЕЖИ

Безжичен пренос

Микробрановите радио системи кои ги нуди ИЦС Консалтинг Инженеринг се дизајнирани да им овозможат на операторите максимално искористување на спектарот истовремено намалувајќи ги трошоците на одржување. Користејќи ги најсовремените технологии за пакетски пренос, овие уреди овозможуваат лесно пренесување на сите видови на сообраќај, истовремено зафаќаат многу мал простор, енергетски се ефикасни и применливи во каква било мрежна топологија.

- Wavence UBT-фамилијата, производ на Нокиа која е дел од понудата на ИЦС Консалтинг Инженеринг, е идеален за потребите на мобилни оператори, енергетски компании, во транспортниот и јавниот сектор.

Nokia Wavence ги воведува state-of-the-art UBT производите со најнапредни радио технологии и мулти-фрекфенциски агрегации. Wavence ја подржува backhaul и fronthaul еволуцијата со мулти-гигабитни капацитети и транспорт со многу мало каснење со најдобра пренесена моќност во класата. 

Оптички пренос

За да ја задоволи растечката потреба од етернет базиран сообраќај за пренос на мобилни и видео сервиси, ИЦС Консалтинг Инженеринг во својата понуда вклучува скалабилни решенија на оптички уреди кои работат врз WDM платформа, имаат ниски трошоци на одржување, овозможуваат диференцирање на сервисите и максимално искористување на инвестициите. Со решенијата на Нокиа . 1830 PSS и Wavelite DCI останете секогаш еден чекор пред барањата на корисниците и сопствените потреби. Ние нудиме модел на мрежа кој има капацитет, флексибилност и брзина да ги задоволи сите барања на пазарот. Поврзувањето на податочни центри (Data center interconnect-DCI) е многу важен сегмент во компаниските WAN мрежи, поврзување на податочните центри за критични апликации, како што се business continuity, disaster recovery, или remote analytic computing.

IP транспорт

Со помош на опремата на Nokia и искуството и стручноста на ИЦС Консалтинг Инженеринг, изградете ја вашата мрежа со IP-МПЛС транспортни решенија кои се дизајнирани да ги задоволат барањата на зголемен сообраќај за пренос на видео, телевизија и виртуелизација со голема доверливост. Производите од фамилијата на 77xx нудат извонредно скалабилни решенија од IP core routing, IP service routing и IP edge routing. Надополнето со извонреден менаџмент систем за управување и одржување на ИП мрежата со кое корисникот добива целосно решение кое сигурно ќе му помогне во неговиот деловен развој.